Saturday, November 17, 2012

Cara diet paling berkesan dan selamat


Bismillah....

Semoga post kali ni memberi manfaat kepada mereka2 masih hilang arah tuk mencari solution menurunkan berat badan. Ok die bukan semata mata tok mereka yg nk kurus tp tok Mereka yg ingin menjadi lebih sihat gak.


Dulu masa kt tgh mencari2 arah tok menjadi lebih sihat n kurus, cik Google menjadi teman setia. tanpa berfikir secara waras banyak kali gak kt terpedaya dgn ayat2 manis penjual produk. Dulu kt ada try produk yg kononnya boleh menurunkan berat badan dgn cara menghalang penyerapan lemak dari makan. Tiga botol kt telan tp hasil nya duit je yg hilang. Buduh.... Sungguh diri ini.

Kemudian try plak korset dr jenama popular. Girdle je pun dh dekat seribu. Kalau full set 2 ribu lebih. Seksa nya pakai x boleh nk explain. Berbirat badan kt ni. Nk g toilet lg r susah. Dh macam menari gelek je nk bukak benda tu. Tp x gak kurus.

Akhirnya kt jumpe dua website yg berjaya membuka mata kt. Kevin zahri dan susu sejat . Terima kasih banyak r kat due Website ni. Sgt membantu.

Due Website ni ajar cara diet paling selamat dan sihat. key point die ialah rajinkan diri untuk mengira. Percaya tak dengan hanya mengira korang boleh kurus. X payah berlapar, x payah pakai korset, x payah beli produk mahal2.

Paling best korang boleh makan 5 kali sehari n x payah bersenam. Haha kt malas bersenam. Dulu berat kt pernah mencapai berat 70kg sebelum bersalin dan berat terkini 49kg. Sila kira sendiri total weight lose kt. Dari badan sebesar mak hipo sampai lah sebesar skrg. Opps...tp kt masih belum kurus macam model ye. Masih lg dalam proses.

To be cont....


No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...