Monday, February 14, 2011

Krabiiii...

Holla!
Post ni dibuat ats permintaan en hubby. well die top folower blog ni. Selama bbrp hari ni kt menghilang sbb sibuk ngan wedding n then g honeymoon. Post tuk wedding kena tggu dulu r k sbb nk tggu pic yg cun2 tu siap (pssst perasan cun lak).

Pnyer r penat duk pk2 nk g honeymoon kat mne, smpi tahap en hubby wat status kat fb tuk dt mcm2 idea dr kwn2. At last ade bbrp org suggest Krabi, thailand. So pusing2 r kepala ktorg ni dok google article ngan gmbr2 krabi ni. Ats bantuan pakej hotel ngan flight air asia tu ktorg pun berjaya r beli tiket n book bilik kat sane.



Impian honeymoon kt simple je, kt nk g pantai sbb kt suke air die n nk bilik yg cun tahap maximum uniknye. Cari2 punyer cari akhirnye ktrg book private cottage kat Peace Laguna Resort. Ok bilik die mmg 1st class. Memenuhi impian kt. Tiap bilik die xde attach ngan mne2 bilik, erm mcm satu mini house, Dlm tu ade jacuzi, private open air shower, king size bed, ade balconi yg terapung kat air tasik. Then keliling hotel tu bongkah2 batu yg berbentuk bukit. Sgt cantik.




Part air die lak mmg superb. Rasenye air paip kat umah pun kalah. Wuhuuu....klu nk tido ats air tu pun boleh. Bersih n biru gell. Cuace kat cni lak mmg panas. Mat2 saleh dok sibuk sun bathing ktorg lak dok sibuk ngan payung kat sane. Mmg weird gile. Sempat r gak ktorg g island hoppig ngan snorkeling.





Selain dr pantai, kat krabi ni ade gak benda2 lain yg menarik. ktorg join jungle tour. G hot spring ngan emerald pool. Pool ni mmg pelik ckit. Die mcm sungai je tp air die kaler biru. Terbukak r gak mate tgk tmpt org.



So sbgi penutup, krabi mmg best. So tuk org yg pening2 nk cr tmpt honeymoon g r krabi k.




Thursday, February 3, 2011

Aku terima nikahnye


Holla!
Pas beberapa hari senyap dr dunia tanpa sempadan ni, akhirnye br ari ni ade mase nk update blog. Perbezaan terbesar post terakhir ngan post ni ialah 'im not single anymore'. Status dh tukar kepada married n i like it. Majlis nye kejap je tp nk prepare mkn setgh tahun. Huh

Ok 1st mesti r cite pasal majlis akad nikah kan. Berlangsung pada 29/1/2011 selepas solat zohor di masjid al firdaus sg rambai. En hb berjaya dgn hanye sekali lafaz je. Power!

Majlis dihadiri kwn2 rapat (ckin, alia, yana n fiza) n sedara terdekat.
enjoy the video yg dicuri dr jaja n gmbr2 yg dicuri dr album2 org yg dtg.









video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...